I forrige uke var jeg på besøk hos en venninne jeg kjenner gjennom dansebandfestivalene jeg ofte reiser til. Hun hadde fått tak i et nydelig vitrineskap og jeg måtte selvsagt bestille det samme. Jeg spurte henne selvsagt om lov først, for ikke alle mennesker liker at andre hermer etter dem. Det beste som har skjedd er at mitt nye Segur vitrineskåp allerede er kommet hjem til meg, det kaller jeg rask levering! Nå kan jeg prøve noen nye dansesteg på stuegulvet mens jeg titter på de fine pyntegjenstandene som jeg har plassert innenfor glassdørene på skapet. Jeg holder nemlig på med å øve på en ny type folkedans som jeg har lært på kurs. Jeg synes det er blitt så mye artigere å reise på dansebandfestivaler nå som jeg kan danse til musikken. Visste du forresten av norsk folkedans er svært variert og blir inndelt i fire ulike grupper? De kalles for songdans, gamaldans, turdans og bygdedans. Jeg heller mest til sistnevnte stil, siden jeg liker den litt røffe bygdestilen. Det er jo ikke uten grunn at jeg liker meg på bygda sammen med barn og dyr.

Par som danser