2016 har kommet godt i gang. Vi har hatt mye familie og venner på besøk. Det er uten tvil, veldig koselig. Mange av de barna som er her, synes jo vi har en søt minigris. Dette medfører gjerne en del spørsmål om det å ha en minigris. Det er jo flere som har fått med seg at en minigris er ypperlig som husdyr fordi den er allergivennlig. Det er med minigris, som med andre dyr; du bør vite hva du anskaffer deg før du anskaffer det.

En minigris er en gris som er mindre enn vanlige griser. Den kan fremdeles bli opptil 80 kg. Tro meg, en 80 kilos gris er ganske mye gris. Griser er lærenemme, egenrådige og morsomme. De er også glade i mat og de bør blant annet kastreres/steriliseres, slik at de ikke utvikler aggressiv adferd. En minigris som husdyr bør være nøye gjennomtenkt. Det er et levende dyr, ikke et leketøy som skal kles ut i såkalt morsomme klær.

Minigris til hygge og besvær

Vår minigris er hele familiens kjæledegge. Den har sitt eget hus på gården, der den kan få holde på med sitt. Den går fritt omkring ute, men den har blitt altfor stor til at den kan komme inn til oss. Den har et godt liv og det skal den få ha, helt til siste slutt.

Midt oppi all denne minigris praten, så må jeg bare nevne at jeg sammen med to venninner planlegger tur. Noen dager sammen på fjellet i april, for å nyte en konsert med Ingmars. Dere kan tro jeg gleder meg! Venninner, fjellet og god musikk, det er jo toppen av lykke. En trenger slike pusterom innimellom!